Salade van bladmosterd, zoete aardappel, vijgen en geitenkaas met granaatappelvinaigrette

Vorige week vonden wij in ons groentenpakket bladmosterd. Ik vertelde toen al dat ik daar nog nooit van gehoord, laat staan gegeten, had. Bij deze is dat probleem dus van de baan. De bladmosterd bleek een fris, pittig slaatje te zijn met, hoe kan het ook anders, een lichte mosterdsmaak. En nog eens mooi ook, bovendien. Wij maakten er afgelopen week een slaatje met vijgen, zoete aardappel, geitenkaas en granaatappelvinaigrette van. Klinkt goed, hoor ik u zeggen? Hierzo, aan de slag!

Salade van bladmosterd, zoete aardappel,vijgen en geitenkaas met granaatappelvinaigrette


Salade van bladmosterd, zoete aardappel, vijgen en geitenkaas met granaatappelvinaigrette

Nodig (voor 2 p.):

– 1/2 kg zoete aardappelen
– 1 + 3 el olijfolie
– 1 sjalot, fijngesneden
– 2 kl granaatappelmelasse
– 1/2 kl graantjesmosterd
– 1 el water
– 100 g bladmosterd (of rucola)
– 4 vijgen, in kwartjes gesneden
– 100g zachte geitenkaas
– peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 240°. Snijd de zoete aardappelen in partjes, besprenkel met 1 el olijfolie en peper en zout. Rooster 25 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Voor de vinaigrette: meng de fijngesneden sjalot, granaatappelmelasse, mosterd, 3 el olijfolie en 1 el water. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de sla op een bord/serveerschaal. Voeg de kwartjes vijg, zoete aardappelen en verbrokkelde geitenkaas toe. Besprenkel met de vinaigrette.

Lekker met (zuurdesem)brood.


 

 

Plaats een reactie