Pasta met pesto van winterpostelein en gebakken champignons

Postelein. Het is zo één van die groenten die ik moeilijk te gebruiken vind. Lekker, dat zeker, maar wat doe je in godsnaam met postelein? We aten het eerder al als salade, of spinaziegewijs licht aangestoofd. Maar deze keer hadden we zin in iets anders. Bovendien zaten er afgelopen week niet één, maar twee bundels postelein in ons pakket. En twee bundels postelein, dat is veel. Heel veel.
Gelukkig bladerde ik een poosje geleden nog eens in De moestuin van Mme Zsazsa (er moet hoognodig iets gebeuren met onze tuin). En wat stond daar? “Pesto kan je eigenlijk van alles maken…”
Aha! Pesto dus!
Ik maakte een heel klassieke pesto, met parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie. Héél lekker, zo bleek. En heel groen, dat ook.PosteleinpestoSamen met de pesto, gooiden we nog wat verse postelein en gebakken champignons door de pasta. Of toch wat daar van overbleef, nadat onze twee champignonverslindende kindertjes de pan hadden aangevallen.Posteleinpesto (2)


Pasta met pesto van (winter)postelein en gebakken (bos)champignons

Dit heb je nodig (3p):
– 100g postelein + handje extra voor bij de pasta
– 2 el geroosterde pijnboompitten
– 25g geraspte parmezaanse kaas
– scheutje olijfolie
– peper en zout
– 250g pasta
– 300g (bos)champignons
– boter, om te bakken

Zo maak je het:

Pureer de postelein, pijnboompitten en kaas in de blender of met de staafmixer. Roer er wat olijfolie door (1-2 el) en kruid met peper en zout.

Zet intussen de pasta op.

Snij de champignons in grove stukken en bak ze aan in flink wat boter. Kruid met peper en zout.

Meng de pesto door de warme pasta. Voeg een handje postelein, de gebakken champignons en wat geschaafde parmezaankrullen toe.Pasta met posteleinpesto en champignons


 

 

 

 

 

Een gedachte over “Pasta met pesto van winterpostelein en gebakken champignons

  1. Pingback: Weekmenu 8 (22-28 februari) – Pottenkijkers

Plaats een reactie