Weekmenu 8 (22-28 februari)

Week 8 blijkt de week van de zieke kindertjes te zijn. Gezien het verhoogde gehalte aan hangerigheid, werd het gisteren dan ook soep- en restjesdag en kwam van bloggen niets in huis.
Ook vandaag was de helft van de pottenkijkers nog ziek, dus kozen we voor een snel-klaar-gerechtje. De pasta met pesto van winterpostelein en champignons bleek een blijver te zijn. Eenvoudig en relatief snel te maken. Het recept krijgt u later deze week.
Op zaterdag staat er “koerskost” op het menu. Want zaterdag, dat is de start van het nieuwe wielerseizoen. Traditiegewijs geven de grootouders, die pal langs het parcours van zowat elke Vlaamse wielerklassieker wonen, dan de eerste barbecue van het jaar. Die dag eten wij collectief barbecueworsten, het liefst stevig vastgeklemd tussen een broodje om dan zo snel mogelijk van de televisie naar de straat te kunnen spurten wanneer de wielrenners over de kasseien denderen. Zo ook dus deze zaterdag. En al zijn wij zelf geen echte wielerfanaten, toch is die eerste barbecue niet te missen.
En ja, U heeft gelijk, wij doen toch van dagen zonder vlees? Daar valt wel een mouw aan te passen, niet?

Overvolle groententaart

Weekmenu 8 (22-28 februari)

PAKKET: clementijnen, appels, witte kool, winterpostelein, raapjes, witloof

MA: Restjesdag
DI: Pasta met pesto van winterpostelein en champignons
WOE: Pitabroodjes met kruidige kikkererwten
DO: Witloof met eitjes en botersaus, krieltjes
VR: Noord-Afrikaans op z’n vegetarisch
ZA: Koerskost
ZO: Maïsburgers met frietjes en wittekoolsalade

Plaats een reactie