Weekmenu 5 (1-7 februari)

Nog een dikke week en het is weer zover. Op woensdag 10 februari gaat Dagen Zonder Vlees terug van start en zijn we helemaal klaar voor 40 vleesloze dagen. De afgelopen jaren evolueerden wij al van elke-dag-vlees naar af-en-toe-eens-vlees en werd vegetarisch koken geen uitzondering meer. Sinds de laatste editie van dagen zonder vlees en de ontdekking van Ottolenghi is ons gamma aan vegetarische recepten zo uitgebreid geworden dat we er niet al te veel meer over moeten nadenken. De inspiratie voor vleesloze menu-ideeën bevindt zich niet meer in de “ver-te-zoeken”- categorie, maar komt spontaan op. Om te voorkomen dat de inspiratie toch eens ontbreekt de komende periode, heb ik de afgelopen dagen alvast ijverig vegetarische gerechten opgelijst. Zeer vooruitziend van mezelf.

Hoe zit dat trouwens met uw vleesconsumptie? Doet u ook mee aan dagen zonder vlees?

Gebakken aardpeer met balsamicoGeroosterde aardappeltjes met verse kruidenPaprikafrietjes uit de ovenBurgers met rode biet en feta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weekmenu 5 (1-7 februari)

PAKKET: knolselder, komkommer, kropsla, schorseneer, kiwi, appelsienen
+ pompoen

MA: Pasta met spinazie en gerookte zalm
DI: Gebakken vis met knolselder en pastinaak
WOE: Schorseneren met kaassaus, gepocheerd ei en crumble
DO: Zweedse balletjes met frietjes, rauwkost
VR: Pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus, gemarineerde kippenbilletjes
ZA: Quiche met feta en kerstomaatjes
ZO: Chili con carne

Plaats een reactie