Weekmenu 3 (18-24 januari)

Deze week in ons groentenpakket: bladmosterd. Toegegeven, ik had daar nog nooit van gehoord. Ik veronderstelde dat het iets sla-achtig was met een mosterdsmaakje. Of misschien wel gewoon het blad van een mosterdplant. Het eerste bleek juist te zijn. Volgens het alwetende wereldwijde web heeft het iets weg van rucola, maar dan met een licht mosterdsmaakje. Wij gebruiken het deze week in een slaatje met vijgen en zoete aardappelen. Of dat een goed idee is, zal morgenavond blijken…

Komende zondag maken we ook nog eens “dutch oven bread”. Simpel en o zo mooi. Een dutch oven, dat kent u wel. Het is niet meer dan een gietijzeren kookpot. Waarom dat een dutch oven genoemd wordt, is mij een raadsel. Vertel het mij en ik maak u een pot granola. Echt waar.

Weekmenu 3 (18-24 januari)

PAKKET: bladmosterd, patisson, prei, zoete aardappel, appel, appelsien

MA: Wortellasagne
DI: Slaatje met bladmosterd, vijgen en zoete aardappelen
WOE: Preistoemp met worst
DO: Patissongratin met varkenshaasje
VR: Gevulde tomaten met kruiden
ZA: Socca
ZO: Tomatensoep met “dutch oven bread”

Advertenties

Een gedachte over “Weekmenu 3 (18-24 januari)

  1. Pingback: Salade van bladmosterd, zoete aardappel, vijgen en geitenkaas met granaatappelvinaigrette – Pottenkijkers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s