Perencrumble in 5 minuten

Soms heb ik ’s avonds nog wel eens een “goestingske”. Dan trek ik de kasten open op zoek naar iets lekkers om dan vast te stellen dat er niks te vinden is. Zelfbescherming tijdens het winkelen…

Gelukkig zijn er wel altijd genoeg ingrediënten in huis om zelf nog iets in elkaar te flansen. De laatste tijd heb ik het nogal voor perencrumble. Soms in snelle versie, soms in trage versie.
De snelle versie wil ik graag met u delen. Gemaakt in de microgolfoven en maar een minuut of 5 werk. Als u een supersnelle perenschiller bent, misschien zelfs nóg sneller. Wie graag bakt, heeft misschien zelfs al het nodige in huis. Ik gebruikte boekweitbloem en muscovadosuiker, maar andere soorten bloem of suiker zijn ook prima. En heeft u geen peer, neem dan een appel. Of aardbeien, rabarber, rode vruchten…

20151217_155704551_iOS


Perencrumble (de snelle versie)

Nodig:
– 1 peer, geschild
– 1 kl vanillesuker
– 1 kl bloem (tarwe, boekweit, spelt…)

– 20 g gesmolten boter
– 20 g havermout
– 1 el gehakte pecannoten (of andere noten)
– 1 el bloem
– 1 el suiker (rietsuiker, bruine suiker, kristalsuiker, muscovadosuiker…)
– snufje zout

Zo maak je het:
Fruitmengsel: Snij de peer in blokjes en meng met de suiker en de bloem.
Crumble: Meng boter, havermout, noten, bloem, suiker en snufje zout.
Schep het fruit in een microgolfovenbestendig kommetje, schep er de crumble over en druk aan.
Zet ca. 2,5 minuten in de micogolfoven op de hoogste stand.

20151217_160407722_iOS


 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s