Weekmenu week 48

Weet u al wat u gaat klaarmaken vanavond? Ik alleszins wel. Al moet ik toegeven dat de inspiratie voor het weekmenu deze week ver te zoeken was. In ons groentenpakket zitten deze week onder andere peterseliewortel en gele raapjes. Peterseliewortel, dat kende ik al. Een geel raapje, daar had ik wel eens van gehoord. Maar ik had er nog nooit eentje in levende lijve ontmoet. Tot nu dus.
Mooie dingen, die gele raapjes. Ze hebben net dezelfde kleur als mijn slaapkamermuren een jaar of 15 geleden.
Het eerste gele raapje vloog samen met de peterseliewortel en 2 overgebleven winterpenen in de stoemp. Een goed idee, bleek dat. Het lot van de overige raapjes, daar moet ik mij nog even over bezinnen. Phototastic-25_11_2015_59b857e9-a8a6-4359-a025-e0eb87df3e19
Deze week staat er onder andere een schaamteloze kopie van de balls&glory gehaktbal met appelmoes op het menu. In hun kookboek vind je wel een recept met stukjes appel, maar geen voor ballen met een appelmoeskern. Een gehaktbal maken rond een hoopje appelmoes, u kan zich wel voorstellen dat dat niet zomaar gaat. En dus probeerde ik de truc met de appelmoesijsblokjes. Want een gehaktbal maken rond een hoopje bevroren appelmoes, dat bleek een koud (ook letterlijk, ja) kunstje te zijn. Hoera voor netjes gebakken gehaktballen met een warm en smeuïge kern van appelmoes!
Hoe die truc met de appelmoesijsblok (prima scrabblewoord trouwens) werkt, dat hoort u één dezer dagen nog van mij.

Maar eerst, sinterklaasbrieven schrijven met de kleine pottenkijkers. Moet ook gebeuren, toch?

weekmenu48

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s