Herfst!

De herfst is nu echt wel in het land. Geen ontkomen meer aan. Het groen in onze tuin is haast onmerkbaar getransformeerd in prachtig geel, rood en roestbruin. Ons konijn huppelt niet langer door een frisgroen grastapijt, maar door een kleurrijk bladerdek (Ik ben trouwens tegen het opruimen van afgevallen blaadjes. Te mooi. En misschien te lui, dat ook…). Die overgangsfase tussen zomer en herfst, ik kan daar niet goed tegen. Van september tot oktober zit ik in de ontkenningsfase. Néén, het is niet voorbij, die mooie zomer! Eens de herfst zich weer van zijn mooiste kant laat zien en alles kleurt in de mooiste kleuren, word ik weer blij. Dan kijk ik uit naar gezellige avonden met warme chocolademelk en een boek. Of blaadjes rondschoppen in het bos. Of kastanjes rapen. Of een grote pot soep op het vuur. Ja, eens de herfst er écht is, is alles weer goed.

Herfstvoeten Samen met die herfst is ook de herfstvakantie in huis gekomen. Ook ik heb wat vrijaf, dus het wordt een relaxte herfstweek. Er staat veel gespeel en geknutsel op de planning, maar uiteraard ook veel gekook.

Op zondagavond werd er naar goede gewoonte terug een weekmenu opgesteld. De koelkastrestjes werden opgelijst, samen met de inhoud van ons groentenpakket deze week. Ons herfstvakantiemenu, dat ziet er zo uit:

Weekmenu week 45 | PottenkijkersZoals je kon lezen op ons vorige weekmenu, maakten wij afgelopen weekend pompoenfrietjes. Pompoenfrietjes worden hier nogal vlotjes opgesmikkeld. Zeker als ze in een frietzakje zitten. Ze zijn dan ook echt lekker. En makkelijk om te maken bovendien. Pompoenfrietjes kan je kruiden met wat je maar wil. Hier werd het een combinatie van look en kaneel. Dat lees je goed, ja. Look én kaneel. Samen. Dat is een verrassend goede combinatie, weet je. Probeer het zelf maar. Toe maar. Je durft het wel!

Pompoenfrietjes | Pottenkijkersblog


Pompoenfrietjes uit de oven

Nodig:
– 700g pompoen, geschild en ontpit (ca. 1 kg ongeschild)
– 1 el olijfolie
– 1,5 kl kruiden (1/2 lookpoeder, 1/2 zout, 1/2 kaneel)

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de pompoen in dunne frietjes.
Meng olijfolie en kruiden in een grote kom en voeg de frietjes toe.
Schep alles goed door elkaar zodat elk frietje bedekt is met de kruidenolie.
Spreid de frietjes uit op een bakplaat met bakpapier, let erop dat ze niet op elkaar liggen.
Bak ze 10 à 15 min. op 180° (tot ze zacht zijn, prik er even in met een mes of vork om te voelen). Verhoog daarna de temperatuur tot 210° (grill) en laat nog zo’n 5 minuten bakken tot de frietjes krokant worden.Pompoenfrietjes | Pottenkijkersblog


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s